Ročník |
2015 |
Charakteristika obdobia |
Rez viniča sa skončil už uprostred januára a slabá zima zapríčinila skoré jarné pučenie. Kým vo februári bolo studené počasie, od marca do júla sa postupne zvýšila denná teplota pričom priemerné mesačné zrážky boli vyvážené. Bobule krásne rástli a zreli a 11.auguta, od ročných priemerov skoršie sa začalo vinobranie. Oberané strapce boli zdravé a na kvalitu muštu nemali vplyv ani októbrové dažde. Z posledných rokov tento ročník produkoval najkrajšie a najvyváženejšie výsledky, hodnoty čo sa týka množstva a aj extra vysokej kvality. |
Odroda hrozna |
Cabernet Franc, Pinot Noir, Modrá frankovka, Merlot, Syrah |
Pôvod hrozna |
Villány |
Oblasť |
Csillagvölgy, Ördögárok |
Vek viniča |
18 - 33 rokov |
Metóda výroby |
Stredne vysoký kordón, 230x120 integrovaná produkcia |
Obdobie zberu |
Začiatok septembra - stred októbra |
Technológia výroby |
Fermentácia prebiehala v oceľovom tanku, biologické uvoľňovanie kyseliny jablčnej ale už v drevených sudoch. Víno Cabernet sa dozrievalo v druhýkrát a tretíkrát plnených barikových sudoch a ostatné druhy vín vo veľkých drevených sudoch 12 mesiacov |
Obsah alkoholu |
13,0 % V/V |
Extrakt bez cukru |
28,3 g/ l |
Obsah kyselín |
5,2 g/ l |
Zvyškový cukor |
1,2 g/ l |
Charakteristika vína |
V pohári sa ukazuje temperamentná fialkastá odtieň, víno s hĺbkou stredného tela. Vo vôni cítime pražené znaky, zrelé až prezreté ovocia, čerešňu, višňu, jahodu, morušu, korenené s málo čiernym korením. V chuti cítime červené a čierne lesné bobuľoviny, napnuté taníny a elegantné kyseliny. Je to perfektne vyvážené elegantné víno s bohatou dochuťou. |
Stupeň zrelosti |
Víno sa veľmi dobre pije i teraz, ale jeho vrchol dosiahne až okolo roku 2019 – 2020. |
Nový komentár