Pinot Noir

Pinot Noir

Vínko so „stredným telom“ typickým pre Pinot, tmavo bordového odtieňa. Do prvého vnemu sa vynárajú zrelé arómy višne a vanilky, v pozadí objaté minerálmi, hubovými a kakaovo- škoricovými tónmi a prejavmi tmavého lesného ovocia. Kyseliny sú intenzívne, taníny mladučké. Celkovo je to vínko veľmi elegantné, zaujímavé, vzrušujúce a plné prekvapení.

15,66 € s DPH

Výrobca: Vinárstvo Gere Attila

Ročník

2013

Charakteristika obdobia

Zima bola chladná a podstatne dlhá. Od apríla bolo krásne slnečné počasie až do júla, kedy sa ochladilo a začali prehánky. Pršalo v krátkych obdobiach no vo veľkom množstve vo forme prietrže mračien. Začiatkom augusta bolo opäť krásne letné počasie s vysokými teplotami. Toto pretrvávalo až do konca vinobrania, teda do prvej polovice októbra. Priemerné letné teploty 25- 28 stupňov pretrvávali počas celého obdobia, ktoré možno povedať, že bolo takmer  bez zrážok. Hrozno sa po celý rok krásne vyvíjalo, vinohrady preukazovali nádhernú vitalitu.

Odroda hrozna

100 % Pinot Noir

Pôvod hrozna

Villány

Oblasť

Ördögárok

Vek viniča

9 rokov

Vinič/ hektár

7200

Výnosnosť

25 hl/ ha

Metóda výroby

Stredne vysoký kordón, 230x120 integrovaná produkcia

Obdobie zberu

Stred septembra

Príprava vína

Fermentácia prebiehala sčasti v nerezových nádržiach cca 10 dní. Biologické uvoľňovanie kyseliny jablčnej prebiehalo už v drevených sudoch. Dozrievalo v druhýkrát použitých barikových sudoch 10 mesiacov.

Obsah alkoholu

14,55 % V/V

Extrakt bez cukru

29,8 g/l

Obsah kyselín

4,8 g/l

Zvyškový cukor

1,9 g/l

Dostupné od

február 2017

Popis vína

Vínko so „stredným telom“ typickým pre Pinot, tmavo bordového odtieňa. Do prvého vnemu sa vynárajú zrelé arómy višne a vanilky, v pozadí objaté minerálmi, hubovými a kakaovo- škoricovými tónmi a prejavmi tmavého lesného ovocia. Kyseliny sú intenzívne, taníny mladučké. Celkovo je to vínko veľmi elegantné, zaujímavé, vzrušujúce a plné prekvapení.

Apelácia

DHC- Villány, Premium

Stupeň zrelosti

Víno je veľmi dobre konzumovateľné i teraz, no jeho vrchol očakávame cca. okolo roku 2017- 2018

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info