Ročník |
2019 |
Charakteristika sezóny |
Ideálny bol tento ročník s vysokými priemernými teplotami, s dostatočnými vlahami a bez extrémností. Ďakujúc viacročným biologickým ochranám rastlín na dnes bobule strapcov boli také pružné a tvrdé, že sami už dokážu brániť voči chorobám, tak s chorobami sme nemali starosti. Aj nás prekvapila výnimočná ovocná aróma, čo sme objavovali toho roku aj v bobuliach strapcov, vinobranie bolo v čase optimálnych zrelostí strapcov, preto vkladáme veľké nádeje do vín tohto ročníka. |
Odroda viniča |
100% fekete járdovány |
Pôvod hrozna |
Villány |
Oblasť |
Csillagvölgy, Ördögárok |
Vek viniča |
11 - 13 rokov |
Obdobie zberu |
Október 2016 |
Spôsob výsadby |
Stredne vysoký kordón, 230x160 integrovaná produkcia |
Technológia výroby |
Fermentácia prebiehala v nerezových tankoch, uvoľňovanie kyseliny jablčnej v drevených sudoch. Dozrievalo v druhýkrát použitých barikových sudoch 16 mesiacov. |
Obsah alkoholu |
13,5 obj. % |
Extrakt bez cukru |
31,2 g/l |
Obsah kyselín |
5,2 g/l |
Zvyškový cukor |
1,3 g/l |
Technológia výroby |
Víno dozrievalo 12 mesiacov v druhýkrát plnených barikových sudoch. |
Charakteristika vína |
Víno je tmavého rubínového odtieňa s reflexiami do fialova. V chuti je cítiť zrelé ovocia, čiernu ríbezľu a višňu, ďalej trochu čiernej kávy, sladké korenia, znaky sudov a spoločne s vôňou tvoria rovnakou mierou vybuchnúci celkový dojem. Pitím prítomné kyseliny vína a intenzívne arómy ovocia sa spárujú výnimočnou eleganciou, kým štruktúra tanínov napovedá viacročné zásoby tohto vína. Kým toto víno je ešte mladé, ale v skutočnosti je už teraz vzrušujúce a výnimočné |
Zrelosť vína |
Víno sa veľmi dobre pije i teraz, ale pár rokov zrenia ho ešte viac kvalitatívne zjemnuje. |
Nový komentár