Syrah

Syrah

Pre náš Syrah je typická hlboká, plná tmavo fialová farba. Z pohára vyráža chrumkavé ovocie - višne, černice, jahody, maliny s doplnené škoricovými a dubovými tónmi. Hlavnú rolu pri tomto víne preberá ovocie, korenitosť je zatiaľ ukrytá v úzadí, za čo môžu mladé taníny. V dochuti sa prejaví charakter bariku v podobe horkej čokolády a kakaových nádychov.

19,76 € s DPH

Výrobca: Vinárstvo Gere Attila

Ročník

2013

Charakteristika sezóny

Zima bola chladná a podstatne dlhá. Od apríla bolo krásne slnečné počasie až do júla, kedy sa ochladilo a začali prehánky. Pršalo v krátkych obdobiach no vo veľkom množstve vo forme prietrže mračien. Začiatkom augusta bolo opäť krásne letné počasie s vysokými teplotami. Toto pretrvávalo až do konca vinobrania, teda do prvej polovice októbra. Priemerné letné teploty 25- 28 stupňov pretrvávali počas celého obdobia, ktoré možno povedať, že bolo takmer  bez zrážok. Hrozno sa po celý rok krásne vyvíjalo, vinohrady preukazovali nádhernú vitalitu.

Odroda viniča

Syrah – 100%

Pôvod hrozna

Villány

Oblasť

Konkoly

Vek viniča

10 rokov

Počet krov na 1 hektár

7 200

Výnosnosť na 1 hektár

30 hl

Obdobie zberu

Začiatok októbra 

Spôsob výsadby

Stredne vysoký kordón, 230x120 integrovaná produkcia

Technológia výroby

Fermentácia prebiehala v nerezových tankoch, uvoľňovanie kyseliny jablčnej v drevených sudoch. Dozrievalo v druhýkrát použitých barikových sudoch 16 mesiacov.

Obsah alkoholu

13,5 obj. %

Extrakt bez cukru

29,5 g/l

Obsah kyselín

5,4 g/l

Zvyškový cukor

1,1 g/l

Dostupnosť vína

december 2015

Charakteristika vína

Pre náš Syrah je typická hlboká, plná tmavofialová farba. Z pohára vyráža chrumkavé ovocie- višne, černice,jahody, maliny s doplnené škoricovými a dubovými tónmi. Hlavnú rolu pri tomto víne preberá ovocie, korenistosť je zatiaľ ukrytá v úzadí, za čo môžu mladé taníny.  V dochuti sa prejaví charakter bariku v podobe horkej čokolády a kakaových nádychov.

Apelácia

DHC- Villány, Premium

Zrelosť vína

Víno sa veľmi dobre pije i teraz, no vrchol očakávame až okolo roku 2019 –  2021.

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info