Cserszegi fűszeres

Cserszegi fűszeres

Vznikla krížením Iršai Oliver a Tramín červený, ktorých odrodové charakteristiky sa vo víne krásne prejavujú. Vôňa je zamatová, veľmi intenzívna, popri svieži citrusoch sa v zákutí objavujú muškátové a korenisté tóny, ktoré sa taktiež odzrkadľujú i v chuti tohto sviežeho, priateľského a veľmi obľúbeného vínka. Odporúčame ho podávať k predjedlám, bielemu mäsu a bohatším šalátom.

5,10 € s DPH

Výrobca: Vinárstvo Gere & Schubert

Ročník

2017

Charakteristika obdobia

Zimné obdobie bolo atypicky slabučké. Pučenie skončilo skoro - koncom apríla až v strede mája, no následne nebolo stabilné intenzívne teplo, čo opäť spomalilo rast. V lete bolo počasie veľmi premenlivé, daždivé sa striedalo so slnečným. Pomalé dozrievanie posunulo i čas vinobrania, zo skorej zrejúcich odrôd sa vyvinuli ľahké voňavé vínka. Neskôr zrejúce odrody ešte obohatilo teplé slniečko, čo prispelo ku vývinu krásnych  Cabernet-ov a Merlot-ov.

Odroda hrozna

100 % Cserszegi fűszeres

Pôvod hrozna

Villány a okolie

Oblasť

Pannon

Obdobie zberu

august, september

Príprava vína

Víno je vyrobené reduktívnou metódou na princípe riadeného chladenia. Nedozrievalo v sude, čerstvo sa plnilo do fliaš.

Obsah alkoholu

12 %

Extrakt bez cukru

19,9 g/l

Obsah kyselín

6,5 g/l

Zvyškový cukor

0,7 g/l

Popis vína

Odrodu Cserszegi fűszeres vyšlachtil v roku 1960 Karol Bakonyi v dedinke Cersegtomaj pre Keszthely ( región Balaton). Do listiny registrovaných odrôd bola zapísaná v roku 1982. Vznikla krížením Iršai Oliver a Tramín červený, ktorých odrodové charakteristiky sa vo víne krásne prejavujú . Vôňa je zamatová, veľmi intenzívna, popri svieži citrusoch sa v zákutí objavujú muškátové a korenisté tóny, ktoré sa taktiež odzrkadľujú i v chuti tohto sviežeho, priateľského a veľmi obľúbeného vínka. Odporúčame ho podávať k predjedlám, bielemu mäsu a bohatším šalátom.

Apelácia

DHC-Classicus

Stupeň zrelosti

Víno prejaví svoje hodnoty, keď je správne vychladené a konzumované bezprostredne po otvorení. Odporúčaná teplota podávania je 12 ˚C.

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info