Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Cabernet je typickou odrodou hrozna v oblasti Villány, ktorá sa dozrievala barikových sudoch 16 mesiacov. Charakterizuje ju vôňa čerstvého ovocia dotvorená jemnou údenatosťou. Ovocné tóny sú dohladené mladými kyselinkami. V chuti dominujú čierne ríbezle a černice sprevádzané lahodným barikom. Prenikavú a stredne dlhú dochuť dotvára čokoláda, káva a tmavé ovocie.

11,47 € s DPH

Výrobca: Vinárstvo Gere Attila

Ročník

2017

Charakteristika obdobia

Rok 2017, podobne ako predchádzajúce dva roky charakterizovala atypicky slabá zima. V apríli a v septembri bolo dosť sucho, no v priebehu ostatných mesiacov napadlo v krátkych časových úsekoch dostatok dažďa. Celoročná ochrana rastlín síce miestami nastolila výzvy, ale v konečnom dôsledku výsledok bol úspešný. Vinobranie sme ukončili 20.októbra, počas neho bolo počasie dobré. Všetky odrody krásne dozreli, strapce boli zdravé s dokonalou rovnováhou cukru, kyselín a aromatických látok. Ochutnávajúc týchto nových vín vkladáme veľké nádeje do tohto vinárskeho ročníka 2016.

Odroda viniča

Cabernet Sauvignon – 100 %

Pôvod hrozna

Villány

Oblasť

Csillagvölgy

Vek viniča

20-35 rokov

Obdobie zberu

Stred októbra

Spôsob výsadby

Stredne vysoký kordón, 230x160 integrovaná produkcia

Technológia výroby

Fermentácia prebiehala v oceľových tankoch, biologické uvoľňovanie kyseliny jablčnej v drevených sudoch, pričom 80 % vína dozrievalo vo veľkých (25 – 50 hl) drevených sudoch a 20 % v druhý a tretíkrát použitých barikových sudoch 16 mesiacov.

Obsah alkoholu

13,0 obj. %

Extrakt bez cukru

28,5 g/l

Obsah kyselín

4,8 g/l

Zvyškový cukor

1,6 g/l

Charakteristika vína

Je to červené víno so stredným telom a tmavobordovým nádychom farby. Vo vôni je cítiť drobné ovocia, trochu cvikly a jemné znaky sudu. Pri pití cítime čiernu ríbezľu, malinu a višňu s uzatváraním miernou kakaovou príchuťou. V ústach doznievajú mimoriadne hravé a výrazné príznaky ovocí a jemné taníny.

Stupeň zrelosti

Víno sa veľmi dobre pije i teraz, no jeho vrchol dosiahne očakávajúc až okolo roku 2022 – 2023.

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info