Tinta (Tempranillo)

Tinta (Tempranillo)

Stredne intenzívna rubínová farba. Vo vôni sa objavujú takpovediac čierne tóniny, t.j. sladké drievko, čierne gumené cukríky a čierny čaj. Chuť je krásne ovocná, možno zacítiť černice, horkú čokoládu, jemné tóny korenia. Má energické kyseliny a mladé taníny, ale veľmi obľúbenú intenzívnu dochuť. Vhodné na dlhodobú archiváciu.

19,12 € s DPH

Výrobca: Vinárstvo Gere Attila

Ročník

2016

Charakteristika obdobia

Rok 2016, podobne ako predchádzajúce dva roky charakterizovala atypicky slabá zima. V apríli a v septembri bolo dosť sucho, no v priebehu ostatných mesiacov napadlo v krátkych časových úsekoch dostatok dažďa. Celoročná ochrana rastlín síce miestami nastolila výzvy, ale v konečnom dôsledku výsledok bol úspešný. Vinobranie sme ukončili 20.októbra, počas neho bolo počasie dobré. Všetky odrody krásne dozreli, strapce boli zdravé s dokonalou rovnováhou cukru, kyselín a aromatických látok. Ochutnávajúc týchto nových vín vkladáme veľké nádeje do tohto vinárskeho ročníka 2016.

Odroda hrozna

100 % Tempranillo

Pôvod hrozna

Villány

Oblasť

Ördögárok

Vek viniča

14 rokov

Metóda výroby

Stredne vysoký kordón, 230x160 integrovaná produkcia

Obdobie zberu

Stred októbra

Príprava vína

Fermentácia prebiehala v oceľovom tanku cca. 10 dní, biologický rozklad kyseliny jablčnej zase v drevených sudoch. Dozrievanie sa konalo v druhýkrát plnených barikových sudoch 14 mesiacov.

Obsah alkoholu

14,5 obj. %

Extrakt bez cukru

33,8 g/l

Obsah kyselín

5,2 g/l

Zvyškový cukor

1,5 g/l

Charakteristika vína

Farba vína s čiernym nádychom. Vo vôni je cítiť ovocie, pražené kakaové arómy, černice, malinu, čučoriedky so zemnými príznakmi v pozadí. Pri pití je cítiť vibrujúce arómy a jeho charakteristickou je aj vysoká intenzita. Obrázok chuti sa vytvára cítením prítomnosti lesných bobulovín, korenia z používania sudov, pričom krásne sa integrujú aj taníny v prítomnosti jemných kyselín. Je to mladé víno s veľkými možnosťami.

Stupeň zrelosti

Víno je veľmi dobre konzumovateľné i teraz, no vrchol dosiahne cca. okolo roku 2025-2027

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info