Kopár Cuvée

Kopár Cuvée

Vlajková loď vinárstva vykresľuje na stene pohára nádherne hrubý prstenec, ktorý v sprievode s jeho hlbokou tmavou farbou opäť prejavil jeho kvalitu už pri prvom vneme - pohľade. Vôňa je taktiež úžasná - údené tóny, škorica, moruša, klinčeky, vanilka a minerálne tóny, ktoré sa prevteľujú i do chute obohatenej čerešňou a tmavým chrumkavým ovocím. Kyseliny krásne vibrujú, taníny sú ešte intenzívne. Dozrieva sa v barikových a drevených sudoch približne 16 až 18 mesiacov.

24,08 € s DPH

Výrobca: Vinárstvo Gere Attila

Ročník

2015

Charakteristika sezóny

Zima bola chladná a podstatne dlhá. Od apríla bolo krásne slnečné počasie až do júla, kedy sa ochladilo a začali prehánky. Pršalo v krátkych obdobiach no vo veľkom množstve vo forme prietrže mračien. Začiatkom augusta bolo opäť krásne letné počasie s vysokými teplotami. Toto pretrvávalo až do konca vinobrania, teda do prvej polovice októbra. Priemerné letné teploty 25- 28 stupňov pretrvávali počas celého obdobia, ktoré možno povedať, že bolo takmer  bez zrážok. Hrozno sa po celý rok krásne vyvíjalo, vinohrady preukazovali nádhernú vitalitu.

Odroda viniča

Cabernet Franc – 50 %,  Merlot – 40 %, Cabernet Sauvignon – 10 %

Pôvod hrozna

Villány

Oblasť

Kopár, Konkoly, Csillagvölgy, Ördögárok

Vek viniča

16-21 rokov

Počet krov viniča na 1 hektár

7 200

Výnosnosť viniča na 1 hektár

25 hl

Obdobie zberu

Koniec septembra až začiatok októbra

Spôsob výsadby

Stredne vysoký kordón, 230x120 integrovaná produkcia

Technológia výroby

Fermentácia prebiehala sčasti v nerezových a sčasti v drevených kadiach, uvoľňovanie kyseliny jablčnej v drevených sudoch. Až 60 % vína dozrievalo v nových barikových sudoch a 40 % vo veľkokapacitných drevených sudoch 16 mesiacov.

Obsah alkoholu

14 obj. %

Extrakt bez cukru

33,2 g/l

Obsah kyselín

5,7 g/l

Zvyškový cukor

1,3 g/l

Dostupnosť vína

Od 15. mája 2018

Charakteristika

 vína

Tohtoročný Kopár- vlajková loď vinárstva vykresľuje na stene pohára nádherne hrubý prstenec, ktorý v sprievode s jeho hlbokou tmavou farbou opäť prejavil jeho kvalitu už pri prvom vneme- pohľade. Vôňa je taktiež úžasná- údené tóny, škorica, moruša, klinčeky, vanilka a minerálne tóny, ktoré sa prevteľujú i do  chute obohatenej čerešňou a tmavým chrumkavým ovocím. kysliny krásne vibrujú, taníny sú ešte intenzívne. Kopár tohto ročníka je ešte zatiaľ v rozkvete, má však obrovský potenciál.

Apelácia

DHC- PREMIUM

Zrelosť vína

Víno sa veľmi dobre pije i  teraz, no očakávaný vrchol odhadujeme  až okolo roku 2024 – 2027

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info